SENASTE OMNÄMNADE
"En av vår tids skickligaste djurskulptörer som med osviklig förmåga skildrar djurens former och karaktär med empati och närhet." (Svenska Konsthandlare). Hör av dig för privat visning.

NÄSTA UTSTÄLLNING
Prins Eugens Waldemarsudde (klicka här)
1 oktober - 4 december 2011

"En utställning med figurativa men stiliserade djurskulpturer i brons av nordiska och arktiska djur. Anders Sandström är en av vår tids skickligaste djurskulptörer, han har även författat böcker om sina naturexpeditioner i Karibiens djungler och Nordafrikas öknar. Sandström är Fil. Mag och f.d. diplomat".

MONUMENT ENKÖPING 2010
Bronsmonument av tre sjölejon uppföres öpings kulturnämnd.

STOCKHOLMS KONSTNÄRSKLUBB 2009
Invald som medlem i Stockholms Konstnärsklubb.

MONUMENT HAVANNA
Senast har en monumentalskulptur av en uroxe ställts upp i Havannas historiska kulturcentrum. Ett monument på Gatan Stockholm i Buenos Aires är också aktuellt. Senaste inropspriserna på några av de största kvalitetsauktionerna i Sverige vittnar om ökat intresse i samlarkretsar.

"Mina skulpturer i brons av främst nordiska, arktiska och antarktiska djur är figurativa men starkt stiliserade. De gjuts i begränsad serie om 1-12. Jag började att skulptera i hårda material som renhorn, och täljsten. Först 20 år senare gick jag slutligen över till leran med dess egna egenskaper som fängslar handen och ögat."

På något sätt handlar skulpterandet om mitt personliga behov att skildra vad jag såatt säga känslomässigt äger i mitt förhållande till djuren och naturen. När jag blickar tillbaka har jag en känsla av att djuren förmänskligade mig mer än jag dem.

Jag ser djuren inte minst i ljuset av pojkårens känslominnen. De överväldigande intrycken av deras vilande kraft, uttrycksfulla väsen och perfekta funktionella former smälter oupplösligt samman i mitt sinne. Det ger mig en laddad känsla av "skönhet" som jag vill försöka tolka.

- Otaliga gånger har jag belönats för min långa väntan utanför allfartsvägarna. Så dyker äntligen djuret upp i sin underbara skepnad och gåtfulla personlighet. Det är ingen mindre än "ägaren" av nycklarna till sin egen överlevnad. Någon som vi icke kan tävla med även om vi skulle vilja. Flyga av egen kraft som fågeln får vi endast önska.

START GALLERI OM KONSTNÄREN UTSTÄLLNINGAR